diumenge, 8 de novembre del 2009

Reunió amb els Sr.Icart i treballadors de Picart



Reunió amb el Sr. Icart i treballadors

Ahir 06-11-09 a les 19.30 al Centre Cívic Pi Novell, tres membres de la junta de l'AVSP es van reunir amb el Sr. Joan Icart i tres treballadors de la fàbrica Picart.
L'Associació va informar a la empresa de la reunió que ha mantingut amb l'alcalde i de la sessió de treball amb els veïns.
Li hem fet arribar les queixes dels veïns i les accions que estem prenent, per fer patent el descontent dels veïns.
Vam explicar-li que com a veïns volem que la deslocalització no tingui cap cost pel municipi.
L’Associació remarca que és una qüestió de convivència, degut a que veïns son tan els que hi treballen a la fàbrica, com els veïns que pateixen els seus efectes, com la propietat.
També vam comentar que des de l'Associació no volem posar en perill la fàbrica i els llocs de treball, però si no s'arriba a un acord amb l'ajuntament, com a ciutadans defensarem els nostres drets de la manera que creiem convenient.
El Sr. Icart, Lluny de defugir la problemàtica, va reconèixer les molèsties que provoca la fàbrica, tot fent enfàsi que han fet millores per tal de reduir-les, la fàbrica i els treballadors és troben en un moment d'incertesa, conscients de la fragilitat de la situació.
El Sr. Icart també ens ha manifestat que no volen tancar la fàbrica i que volen quedar-se a Sant Pere, això només serà possible si s'arriba a un acord amb l'ajuntament.
Aquest acord passa per poder fer les reqüalificacions necessàries, en els terrenys que actualment ocupa la fàbrica nova, per poder fer viable econòmicament el trasllat.
Ens comenta que per part de l'ajuntament volen quedar-se amb la masia de Can Derrocada i que això també te un cost i s'ha de negociar.
També mostra el desacord amb una serie de punts del manifest fet pels veïns, el convidem a fer-nos arribar un escrit comentant els desacords.
Com a punt final li recordem que seguirem endavant amb el taller de pancartes i si cal amb més accions per tal de resoldre la situació que pateix el veïnat.
Ens oferim si ho creuen oportú a fer de mediadors de ambdues parts, a reunir els veïns quan vulgui per explicar-los la situació si així ho volgués i quedem oberts a qualsevol tipus de diàleg.
També ens posem a disposiciód els treballador pel que estimin oportú.

1 comentari:

  1. Benvolguts

    Això que comenteu ja fa anys que passa. Les paraules son molt maques i està molt bé que qui genera un problema el reconegui. Però més enllà d'això què hi ha. Aquesta situació i la conversa ja les hem vist i sentides moltes vegades. Recorden aquella pel.licula del dia de la marmota. Quan no és per naps és per cols, però la fàbrica continua aquí. Hauríem de passar a l'acció d'una vegada. Prou reunions, prou oportunitats, prou converses. Endavant i compteu amb nosaltres.

    Carles Blanch

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.