diumenge, 4 d’abril del 2010

Arriba la temporada del MOSQUIT TIGRE

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, a través de la Direcció General del Medi Natural, ha fet el quart estudi de seguiment anual de la població del mosquit tigre asiàtic per "conèixer la distribució territorial de l’espècie, avaluar la seva evolució i la seva capacitat d’expansió".

L’estudi, elaborat el 2008, ha constatat que el mosquit tigre es troba en 87 municipis de 12 comarques: l’Alt Penedès, el Bages, el Baix Llobregat, el Baix Penedès, el Barcelonès, el Garraf, la Selva, el Maresme, el Segrià, el Tarragonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

El nou estudi s’ha realitzat durant tot l’any i ha permès conèixer la dispersió del mosquit i en quin moment de l’any s’ha produït. L’estudi del 2008 incorpora la informació obtinguda pel Servei de Control de Mosquits de CC del Baix LLobregat i pel Servei de Control de Mosquits de la badia de Roses i el Baix Ter.

Tal i com ja es preveia, el nombre de municipis afectats pel mosquit tigre ha augmentat passant de 55 municipis a 87 en un any. Hi ha presència per primer cop de l’espècie a: Vacarisses, St. Vicenç de Castellet, el Vendrell, Calafell, St. Pere de Ribes, Maials, Torredembarra, Tarragona, Granollers, Cardedeu, Martorelles, Tiana, Vilassar de Dalt, Lliçà d’Amunt, Calella, St. Cebrià de Vallalta, Canyelles, Tordera, Premià de Mar, Premià de Dalt, Teià, Argentona, St. Andreu de Llavaneres, St. Vicenç de Montalt, St. Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat, St. Esteve Sesrovires, Lloret de Mar, Blanes, Tossa de Mar, Vidreres i Maçanet de la Selva.

L’any 2004, es va detectar la primera colònia del mosquit tigre asiàtic de la península Ibèrica a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental).

Enllaços relacionats:
Informació, consells, prevenció
Servei de control del Baix Llobregat

Hem de fer prevenció entre tots, us convidem a pendre les mesures recomenades pels organismes oficials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.