dimecres, 7 d’abril del 2010

Aplec se Sant Elies 25 d'Abril 2010

25 d'Abril de 2010
Programa:
• 7:30 h. del matí: Pujada a peu des de l´Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor amb els gegants de Sant Pere (cal dur calçat còmode, aigua i ganes de passar-vos-ho bé).
• 12 del migdia: Missa a l´ermita de Santa Elies (amb la benedicció dels panets de Sant Elies)
• 1 del migdia: Presentació del disseny guanyador del Cartell de la Festa Major 2010
• 2 del migdia: Paella popular, postres i cava fresc. Cal treure prèviament un tiquet a l´Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor, al centre cívic de Les Faldes o al Punt d´Informació del Pac Natural del Montseny de Sant Esteve de Palautordera.


Novetats d'enguany:
• Ens acompanyarà la Colla de Geganters i Grallers La Força de Sant Pere de Vilamajor


Cal saber:
• Història: Al segle XV hi va haver una gran sequera seguida d'epidèmies que van afectar a tota la població de Vilamajor i rodalies. Els prohoms de Vilamajor van anar, preocupats, a demanar consell a l'Abat de Santa Fe. El pare abad els va dir que era una maledicció i que només la protecció de Sant Elies els podria salvar. Aleshores els prohoms de Vilamajor varen prometre que si Sant Elies els ajudava construirien una capella damunt del turó situat entre el Cortès i el Terrer i hi pujarien en aplec cada any en processó. I així ho van fer. Amb el temps la capella es transformà en ermita i hi visqué un ermità fins el 1914. L'aplec va tenir pujades i baixes de participació al llarg dels segles, coincidint les seves puixances amb les èpoques de sequera. La pujada a Sant Elies per a demanar pluja ha esdevingut la festa local més esperada i estimada pels vilamajorecs i vilamajorenques.
• Goigs de Sant Elies: Descarrega'l en format PDF clicant aquí
• Atenció: Està rigurosament prohibit fer foc, sortir dels camins marcats i fer acampada.

Organitza: Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor. Àrea de cultura. Més informació: al telèfon 938450008







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.