dijous, 11 de febrer del 2010

Reflexioneu

Reflexió als nostres càrrecs electes i als gestors del nostre Municipi:

Des de l’Associació de Veïns de Sant Pere, us volem fer arribar el nostre neguit i fer reflexionar als membres del govern actual.

Hem de ser conscients del difícil moment que estan vivint molts municipis, el nostre entre ells, per poder aconseguir ingressos i cobrir despeses. El principal puntal de finançament ha estat fins ara la construcció i aquesta esta patint una greu crisi. Estem davant un canvi de cicle i no sabem com serà el proper.

Hem de ser conscients que s'han de buscar noves fórmules per poder pagar les despeses que genera el municipi i lluitar amb les administracions per poder dotar els ajuntaments d'eines de recaptació noves, per poder fer front a aquestes despeses. Ens fem càrrec de la dificultat que teniu per quadrar els números amb les particularitats de Sant Pere, amb una distribució hereva de polítiques urbanístiques demencials.

Tenim un dèficit conegut d’un milió i escaig a falta de tancar l'any comptable 2009. Aquest, de ben segur, sumarà uns cents de milers més d'euros.

Amb aquesta situació en la que tenim veïns amb problemes fins i tot per poder menjar i pujar la família, en aquest moment que tothom s’ajusta el cinto, preteneu engegar un projecte de més 2.000.000 euros, un projecte que no és indispensable, un projecte que posarà la cirereta a l'endeutament municipal i que lligarà de mans i peus el poble i els futurs governs per molts anys, un projecte per la realització del qual no tenim els calés, un projecte que no incorpora un pla de viabilitat econòmica

Només una ínfima part del cost total serà coberta per les subvencions, la resta sortirà de les arques municipals que ja estan buides. Hipotecarem els ingressos dels canons d'aigua i clavegueram, en fer un edifici polivalent que no té el vist i plau dels veïns del nucli.

De veritat creieu que ara és el moment de fer-ho? pareu-vos a reflexionar, rectificar a temps sempre ha estat de savis, no ens endeuteu més, sou els nostres gestors, els responsables d’administrar correctament els nostres bens, com a tal us reclamem la vostra responsabilitat.

En la situació d’endeutament actual, l’Associació veu com a una greu irresponsabilitat seguir endavant amb la construcció de l’edifici Polivalent.

Som conscients que encara estem a temps de fer les gestions per no perdre la subvenció i poder dedicar-la a la reforma de La Fàbrica. El POUM encara es pot modificar i fer viable aquesta solució que ens estalviarà calés i ajudarà a fer minvar el dèficit actual.

Senyors, ara no toca.

AVSP

Baixeu-vos el document

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.