divendres, 30 d’octubre del 2009

La recepta del mes

Pastís de Castanyes amb Xocolata
Es un pastís deliciós que la meva mare el feia quan jo era petita, recordo que a casa meva ens barallàvem per a qui es menjava l’últim boci! Agradava tant, que no durava ni dos dies... i era una llàstima perquè és laboriós de fer, però us prometo que val la pena fer aquesta recepta!

Es un Pastís propi a l’endemà de Tots Sants, quan no se sap què fer de les castanyes que han quedat damunt la taula. Per a mi és una de les millors receptes que em va ensenyar la meva mare i cada any el faig en rècord d’ella. Ara, li ensenyo a la meva filla (que per cert, també li encanta, però a ella li agrada el pastís sense la xocolata pel damunt!) perquè no es perdi mai la tradició de fer el pastís de castanyes. Per això també us a l’explico a vosaltres.
I si a més, us podeu anar a collir les vostres castanyes per aquí a Sant Elies (sempre respectant la natura) encara tindrà més mèrit fer aquest pastís.

Va animeu-vos doncs, a fer aquesta recepta i veureu que us llepareu els dits!!!

Estel•la Estany de Sant Pere de Vilamajor

PASTÍS DE CASTANYES AMB XOCOLATA

Ingredients
500 g de castanyes (escaldades i seguidament pelades)
4 ous
150 gr de sucre 100 gr de mantega
1 potet de crema de llet 1 tubet de vainilla en pols
Xocolata de fondre (1/2 tableta de postres)
Si teniu les castanyes crues, feu-los un tall i bulliu-les una mitja hora. Si us n’han quedat de torrades, peleu-les i feu-les bullir amb ben poca aigua fins que veieu que s’estoven.

Un cop les castanyes siguin pelades (també la segona pell) i ben escorregudes, feu-ne un puré ben fi si voleu ho podeu fer amb el «Minipímer» i afegiu-hi , tot remenant, el sucre, la mantega fosa prèviament, la crema de llet, la vainilla en pols, i els rovells d’ou.

Quan ja està tot ben barrejat, per últim hi afegirem a poc a poc les clares d’ou muntades a punt de neu.

Aboqueu aquesta barreja en un motlle rodó o allargat, amb les parets untades de mantega fosa i un pols de farina, i ja ho podem posar dins del forn (prèviament encès).

Aquest pastís triga uns 30 minuts a coure’s. Feu la prova punxant amb un ganivet per saber quan és cuit del tot, si surt net, és que ja està fet i el podrem treure’l del forn.

Deixarem que es refredi.

Un cop fred, es desemmotlla i s’aboca pel damunt la cobertura de xocolata desfeta amb una mica de mantega i sucre al bany-maria.

Si el preferiu sense la cobertura de xocolata, també és molt bo.

I llestos! I Bon profit !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.