TARTA DE POMA
Aquesta recepta esta molt sol•licitada per les meves amistats, en primícia la penjo en aquest bloc, perquè tots els veïns la pugueu disfrutar.
És senzilla i tot plegat us portarà uns 30 minuts.
Ingredients:
Massa brisa (la cocinera, buitoni, etc..), la trobareu en qualsevol super, zona refrigerats.
2 Pomes (depèn del tamany), jo utilitzo la varietat golden.
Aprox. 40gr. Mantega (a gust del consumidor)
Aprox 40gr. Sucre (a gust del consumidor)
Canyella en pols (a gust del consumidor)
Preparació:
Posem la massa a la safata del forn o al motllo, amb el seu paper de forn, utilitzem una forquilla per fer tot de foradets sense arribar a l’exterior de la massa (deixar aprox. Dos dits).
Pelem la poma, li trèiem els pinyols, la tallem per la meitat i la tallem a grills prims (no com un Tatin).
Comencem a escalfar el forn posant-lo a uns 200-240 graus.
Escampem els trossos de poma seguint el radi de la massa i començant per l’exterior (deixar dos dits per poder doblegar-la després).
Amb el tros de mantega a la ma i un ganivet, anem tallant trossats petits i els escampem per tota la tarta.
Distribuïm el sucre amb una cullera (jo sóc molt generós).
Afegim canyella (també sóc molt generós).
Aixequem l’exterior de la massa donant-li la forma tradicional (si no ho feu s’escampara la mantega i el sucre fos)
Posar la safata al mig del forn a 200 graus (posició dalt i abaix) uns 20 minuts. Jo els últims 2 minuts pujo la safata i gratino, fins que queda la poma doradeta (vigileu que si no es crema).
Variants:
Aquest tipus de tarta es pot fer amb la fruita que vulgueu, també es poden barrejar fruites. Jo he provat de barrejar poma i maduixes i queda excel•lent, amb pinya en almívar queda bona però la pinya porta massa aigua i queda com humida.
Joan Garcia
Aquesta recepta esta molt sol•licitada per les meves amistats, en primícia la penjo en aquest bloc, perquè tots els veïns la pugueu disfrutar.
És senzilla i tot plegat us portarà uns 30 minuts.
Ingredients:
Massa brisa (la cocinera, buitoni, etc..), la trobareu en qualsevol super, zona refrigerats.
2 Pomes (depèn del tamany), jo utilitzo la varietat golden.
Aprox. 40gr. Mantega (a gust del consumidor)
Aprox 40gr. Sucre (a gust del consumidor)
Canyella en pols (a gust del consumidor)
Preparació:
Posem la massa a la safata del forn o al motllo, amb el seu paper de forn, utilitzem una forquilla per fer tot de foradets sense arribar a l’exterior de la massa (deixar aprox. Dos dits).
Pelem la poma, li trèiem els pinyols, la tallem per la meitat i la tallem a grills prims (no com un Tatin).
Comencem a escalfar el forn posant-lo a uns 200-240 graus.
Escampem els trossos de poma seguint el radi de la massa i començant per l’exterior (deixar dos dits per poder doblegar-la després).
Amb el tros de mantega a la ma i un ganivet, anem tallant trossats petits i els escampem per tota la tarta.
Distribuïm el sucre amb una cullera (jo sóc molt generós).
Afegim canyella (també sóc molt generós).
Aixequem l’exterior de la massa donant-li la forma tradicional (si no ho feu s’escampara la mantega i el sucre fos)
Posar la safata al mig del forn a 200 graus (posició dalt i abaix) uns 20 minuts. Jo els últims 2 minuts pujo la safata i gratino, fins que queda la poma doradeta (vigileu que si no es crema).
Variants:
Aquest tipus de tarta es pot fer amb la fruita que vulgueu, també es poden barrejar fruites. Jo he provat de barrejar poma i maduixes i queda excel•lent, amb pinya en almívar queda bona però la pinya porta massa aigua i queda com humida.
Joan Garcia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.