dilluns, 3 de gener de 2011

Reunió amb la comissió de seguiment Picart

Resum de la reunió del dia 21 de desembre en referència a la Comissió de Seguiment del conveni de trasllat de la industria PICART.

A la reunió van assistir:
Per part de l'ajuntament:
Sr. Josep Maria Llesuï. Alcalde.
Sr. Americo Blanco. Enginyer.
Sr. Salvador . Secretari.
Sr. Sebastià Pujol. Aparellador.

Per part de PICART i NADICO (Empresa encarregada de l'estudi):
Sr. Joan Icart.
Sr. Albert Icart.
Sra. Leticia Herrera. Cap Dpt. D’enginyeria Mediambiental.
Sr.. XXXX Gerent de Nadico (No hem vaig quedar amb el nom)

Per part de l'associació de veïns:
Sr. Eduard Perna.

El passat 26/11/2010 NADICO va presentar un informe tècnic de les possibles solucions i les escollides per prendre mesures.
Aquest informe el tenien tots menys l’AVSP, per tant el vaig demanar i vaig escoltar que deien doncs només eren detalls tècnics.
L'informe que han fet es només per solucionar temes d'Olors, els sorolls no es tenen en compte.

Mes enllà dels temes tècnics al final i en resum es que NADICO, un cop hagi finalitzat totes les adaptacions, considera que és el millor que es pot fer.

El tema es tracte per dues vessants:
- Actuacions per disminuir les olors de producció.
- Actuacions per disminuir les olors difuses. S'entén per difuses les olors que queden en suspensió per les naus de PICART.
L'objectiu final es inhibir al 99% les olors, i si un dia hi ha alguna fuita sigui per causes d'un incident puntual.

El que ja han començat a fer des del mes de Setembre fins ara es un sistema de Plasma Fred a producció que estan acabant de posar en marxa.
Per el que fa a les difoses s'han d'adaptar un sistema d’inhibidors sòlids.

No tenen encara data de quan estarà tot acabat però els hi demano i l'ajuntament s'adjunta un Calendari amb dates d'actuació.

Pel que fa a sorolls els plantejo que hem de trobar solucions des de l'entesa entre veïns i PICART, degut a que si ens mirem en detall els sorolls com a característica Tècnica segur que no compleixen les normatives.
Respecte a aquest punt el Joan Icart hem diu que ells no volen provocar cap molèstia i que ja prenen mesures; jo li demano que estigui obert a escoltar les problemàtiques que sobre aquest tema, son mes puntuals que les olors però afecten especialment als veïns mes propers a la fàbrica. El Joan Icart es mostra obert a parlar del que sigui i estudiar qualsevol cosa que li diguem els veïns.

Cap comentari:

Publica un comentari

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.