dimarts, 11 de maig del 2010

Carta oberta

... Rectifiquem, si us plau!!

Sóc Jaume Baucis, em dedico al teatre, i m'agrada que en el meu poble se'n faci de teatre. Sempre se n'ha fet.
Crec que el teatre es pot fer a tot arreu, i cada racó d'un poble es un bon escenari per fer-ne.

Però en el nostre poble, en el nucli del nostre poble de Sant Pere, necessitem un local, i això, és una evidència.
Es veritat que les urbanitzacions, en la seva gran majoria ja en tenen un, potser no totes, però al nucli també n'hi fa falta un. El que passa, és que ja el tenim. Fa molts anys que el tenim.
És veritat, que també fa molts anys que està tancat per aluminosi. Està malalt!
Paro aquesta malaltia, només ha servit d'excusa per començar a pensar en un nou projecte, el de construir-ne un de nou.
I aquest projecte, amb el temps que fa que "La Fàbrica" a estat tancada, s'ha desproporcionat.

Ja en l'anterior legislatura es va començar a parlar i demanar un estudi sobre el projecte, però degut a que altres problemes que teníem al poble, eren més importants a solucionar, i la subvenció que es va obtenir pel projecte del nou local, es va destinar a altres necessitats més primordials, el projecte es va arraconar.
Però mentrestant, encara anàvem fent servir el nostre local de sempre, "La Fàbrica".

Jo sóc bastant ignorant en el tema de la construcció, però suposo que una malaltia com l'aluminosi, si no es cura, va podrint les estructures fins que corren el perill de trencar-se i caure. Però va passant el temps i "La Fàbrica", no cau. Es veu que l'haurem de tirar. Com que esta malalta...?
Crec que,...en tot aquest temps que a estat tancada, l'hem abandonat una mica, no creieu?
Ningú s'ha preocupat si amb una mica d'ajut, s'hagués curat abans, i potser amb una petita injecció econòmica podia haver tornat a funcionar. Però no, ja estàvem pensant en un nou projecte molt més atraient, i era millor abandonar-la.
La idea d'un nou local polivalent, que serveixi per tot: amb pàrking, amb caixa escènica, sala de ball, bar, sales de reunions, camerinos, magatzems per material escenogràfic, de vestuari, etc. Que bonic! Quin projecte mes espectacular!
Però ben mirat, no voleu dir que aquest projecte es massa gros? Nosaltres, amb l'espai que ens proporcionava "La Fàbrica" ja en teníem prou.
Crec que pel nostre poble, podria ser una nova "Àliga de Mataró". Que, quan el tinguéssim fet, no tindríem gent per omplir-lo, i menys, diners per mantenir-lo. I en el temps que corren, que l'economia i els cinturons estan tan estrets, pensar en fer un projecte d'aquestes dimensions, es pensar a hipotecar-se per tota la vida, i en suar la cansalada per aconseguir pagar un projecte massa gros, que incrementarà els impostos de tota la ciutadania.
Penso que ens equivocarem si tirem endavant un projecte com aquest!
Jo sempre he donat suport a fer un escenari cobert a Sant Pere. I si el que teníem "no" té solució, jo, estava d'acord en construir-ne un de nou, ...però crec que ara no es el moment.

S'ha aconseguit una bona subvenció per sufragar part d'aquestes obres, enhorabona pel que l'hagi aconseguit, pero no és suficient. El poble s' hauría d'hipotecar en forta mesura, i per que es rebaixi aquesta important despesa económica, hem de deixar de construïr la meitat del nou local, amb la condició, que quan hi hagin més diners ja s'acabarà de fer.
Perdoneu, pero no m'ho crec!
I menys, després de veure els planols on es construirà. Resulta que perque arrivin les subvencions i que ens quedi una hipoteca "raonable", hem de deixar de construïr el parking i tota la caixa escènica. Adeu a la il.lusió! Ja ens hem quedat sense teatre!
Penso que el que quedaría sería un símil de la carpa actual, pero fet d'obra.
I sí, hi ha una promesa que: quan hi hagi diners es seguirà construint l'obra, fins acabar-la amb la seva corresponent caixa escènica, no entenc, perquè tota la construcció s'ha mogut de lloc i s’ha tirat enrere, amb les resultes que la futura caixa escènica, ja no hi cap?!
Ho sento, però no m'ho crec!
I cada vegada em costa creure-ho més.
Voleu dir, que si ens preocupéssim una mica més per sanejar el que tenim, no ens en sortiríem, i estaríem tots més contents?
Voleu dir, que amb la subvenció que ens donen, no arreglaríem "La Fàbrica", la pista d'esports, i potser encara ens arribaria per arreglar algunes de les places del poble?
Inclús, encara podríem fer una petita caixa escènica en condicions, en la nostra "Fàbrica".

Però em temo que, entre uns i altres ja hem fet tard.
Entre els interessos d'uns i les ganes dels altres, quasi s'ha decidit tirar endavant amb el nou projecte, i si queda algun diner, llavors sí, arreglarem "La Fàbrica".
Però, ja està tot dat i beneit!
Segueixo creient que ens equivoquem.
Però, com diuen els filòsofs: "Rectificar és de savis", i si encara hi som a temps, seria bo fer-ho,...rectifiquem si us plau!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.