dijous, 10 de setembre del 2009

PRESENTACIÓ

L’11 d'abril d'aquest any 2009, es va escollir una nova junta de l'Associació de Veïns de Sant Pere (AVSP). Després de cinc anys inactiva, l'associació torna a engegar-se amb força, amb una nova fornada de vilamajorenques i vilamajorencs amb ganes de treballar per Sant Pere i la seva gent.

Reneix en un context social diferent: cada cop són més els veïns del poble que hi viuen de manera permanent i menys els que hi venen a passar únicament les vacances i els caps de setmana. La mitjana d’edat ha baixat; els nous veïns són majoritàriament famílies amb fills menors. Malgrat aquestes característiques, el nucli del poble mai no s'havia trobat tan mancat de serveis, sense local social, sense espais esportius, sense comerços, amb un funcionament extremadament deficient del servei de correus, amb un centre cívic cabdal i envejat pels municipis veïns que cada dia va a menys, amb una fàbrica que segueix envaint les nostres llars amb les seves pudors i sorolls

Reneix en un context econòmic molt dur: la crisi econòmica ha paralitzat el sector de la construcció i ha fet disminuir els ingressos de l’ajuntament de forma accelerada.

Reneix en un context polític molt crispat: la redacció del POUM no troba un consens suficient de les forces polítiques i de la població.

Reneix en un moment de desencís creixent dels veïns envers la classe política en general.

Aquests són els principals motius que ens han portat a posar en marxa l’associació i a prendre responsabilitat a fi de:
. Representar els veïns i acompanyar-los en les seves gestions amb les administracions
. Descentralitzar la informació d’interès per al poble i difondre-la de manera objectiva
. Facilitar les relacions i la coneixença entre veïns

En cap cas som una formació de caire polític. Ens hem imposat no tenir membres de cap partit a la junta i sobretot no volem que les nostres accions o paraules puguin ser relacionades amb interessos de partits o personalitats polítiques.

Hi som per sumar, per ajudar, per fer poble, per fer gresca i xerinola. Farem el que estigui a les nostres mans per mantenir el millor del nostre poble i millorar el que ja no es pot mantenir.

Estrenem aquest bloc amb la il·lusió i la intenció que sigui una eina efectiva de comunicació, on publicar-hi les activitats de l'associació de veïns i la informació del municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.