divendres, 26 de febrer del 2010

Reunió amb els Sr. Artur Mas


Membres de l'Associació de veïns de Sant Pere, a petició de la Sra. Elena Ferrer afectada per la malaltia, síndrome de sensibilitat química múltiple, van reunir-se a les dependències municipals amb al Sr. Artur Mas en presència de l'alcalde, per expressar el malestar dels veïns de Sant Pere i per les molèsties que causa la fàbrica de pinsos Icart situada al bell mig del nucli urbà, alhora de sensibilitzar-lo amb aquesta malaltia que no esta reconeguda actualment.

La Sra. Elena, juntament amb la Sra. Montse Basses, van fer una recollida de 200 signatures a l'estiu del 2007 i van presentar instància a l'ajuntament pel malestar, les molèsties i l'afectació a la salut, que provoca als veïns la fàbrica de pinsos Icart.

L'Associació de Veïns també ha aprofitat la trobada amb el Sr. Artur Mas, per comunicar-li el rebuig dels veïns, davant la intenció de l'ajuntament d'enderrocar l'edifici més emblemàtic del poble " la Fàbrica local social " i la mobilització que els veïns, encapçalats per l'Associació, han engegat amb el moviment "Salvem el local social la Fàbrica" alhora que tenen previstes una sèrie d'accions entre elles la recollida de signatures que començaran demà dissabte 27-02-10.

dimecres, 24 de febrer del 2010

Documents de l'Assemblea dia 21-02-2010 SALVEM LA FÀBRICA

Si voleu podeu descarregar els documents relatius a l'Assemblea de Diumenge.

Acta

Informe 1

Informe 2

Carta d'En Josep Brunell Ex-Alcalde de St.Pere l'AVSP

Hem rebut aquesta carta d'en Josep Brunell, Alcalde de St. Pere durant tres legislatures 1983/87/91.

Reunió de l'Associació de Veïns,21-02-2010

Ahir els veïns del nucli urbà de Sant Pere de Vilamajor, ens varem reunir per parlar del tema tant debatut com és l’enderrocament del local social La Fàbrica.

Una de les coses que més em va agradar i sorprendre, va ser el que varen assistir-hi molts veïns, que veritablement feia molt de temps que no els veia a cap reunió.

Això es un bon símptoma, doncs u interpreto com que estan molt interessats en el tema.
Jo, com ex-alcalde de Sant Pere i com a primer responsable de la compra de la antiga fàbrica, i successivament del terrenys que formen l'illa propietat avui de L’ajuntament, us puc dir que va ser molt laboriós el poder adquirir tota aquesta zona, doncs en aquell temps, algun personatge ja hi volia fer un carrer i construir-hi uns blocs de pisos.

Amb relació a l'edifici de La Fàbrica, penseu que des de que va ser propietat de l’ajuntament mai s'han deixat de fer actes, bé siguin culturals, socials o festius, sempre a estat ocupada, de tal manera que als pocs anys de la seva compra per part de l’ajuntament, es va dur a terme el seu desdoblament, fent l’ampliació del dos laterals, amb lo que varem poder doblar la seva capacitat.

Estic completament d’acord, amb les persones que varen expressar la seva opinió, sobre que es tenia d'haver solucionat el “problema” de l'aluminosis de una manera immediata, sense esperar el construir un edifici nou. Un edifici que tot el poble ( sense haver vist ni tant sols el projecte) no sembla estar-hi massa d'acord, doncs tothom estava molt satisfet amb el local que és tenia.

En el moment que es var comentar el tema de l’aluminosi, i parlant amb el Sr. Alcalde, un dels comentaris que jo l’hi vaig fer va ser, “ no deixis el poble sense local” pensa-ho abans de fer, dons per les persones del nucli antic del poble es molt important aquest local, es el punt de trobada per casi tots el actes que s'han fet i que es fan. Busca la manera de poder solucionar aquest problema sense haver de tancar-lo, però bé, als pocs dies d'aquesta conversa personal, el local estava precintat per aluminosi. Sense mes comentari.

Crec i estic totalment d’acord, amb fer lo que calgui per mantindré “viu” aquest local.
Sant Pere, ha viscut molts anys gaudint d'aquest local, i per un problema que si veritablement existeix, té una solució ràpida i no massa cara, jo personalment crec, que tots ens tenim de ajuntar per fer que les persones que avui estan a l’ajuntament i que són en aquest moment els que tenen l'obligació de escoltar l'opinió del veïns i cuidar-se de l’administració del municipi, no poden decidir unilateral-ment que és lo que pot fer-se, per que ells ho volen, sense tenir en consideració lo que el poble els demana.

Estic molt d’acord, que com es comenta per part de l’Ajuntament, Sant Pere no pot deixar perdre una “subvenció” de 800.000.-Euros. Això no, però que es vol dir, que no poden sol•licitar o demanar que la subvenció es destini a una altre apartat que segurament existeix i que també fa molta falta ?.

No entro en el tema de poder destinar aquest mateixos diners amb l’arreglo de la mateixa Fàbrica. Però, perquè no, arreglar i cobrir la pista que tenim davant de l'edifici del Centre Cívic ?.
Si no estic mal informat, més d'una vegada s’ha hagut de modificar i replantejar el tema de les subvencions i s’ha obtingut un canvi de destí de una obra per una altra, dons bé jo crec que aquesta es una bona ocasió per fer-se de nou.

Repeteixo, estic totalment d’acord amb que es treballi per aconseguir que no desapareix-hi La Fàbrica.

Sant Pere de Vilamajor, a 22 de Febrer del 2010.
Josep Brunell, ex-alcalde de Sant Pere de Vilamajor.

descarregar document

dilluns, 22 de febrer del 2010

Resum del que van dir els Veïns a l'Assemblea de diumenge

ASSAMBLEA CONVOCADA PER AVSP
“SALVEM LA FÀBRICA”
21-02-10
Assitència: 75 persones

TORN DE PARAULA DELS VEÏNS

-“El futur de la fàbrica l’han de decidir els veïns del poble. Proposo un referèndum”
-“És important la unió del poble (veïns, associacions…) per lluitar en contra de l’enderrocament”
-“Edifici polivalent sí, però no en comtes de la pista esportiva”
-“Edifici polivalent sí, però no al endeutament, ara no és el moment”
-“Volem la pista esportiva al nucli del poble, com a lloc de trobada, no volem anar a l’escola, ni fora del nucli”
-“El més urgent és aturar la licitació de les obres de la sala polivalent”
-“El govern hi està reflexionant, no volem endeutar el poble. Ens comprometem a aturar la licitació fins que la coorporació no presenti l’estat de comptes de 2009 i presenti els numeros a l’Associació, per poder explicar als veïns l’estat real dels comptes” (Alcalde)
-“Hem de tocar de peus a terra i no gastar els diners que no tenim”
-“Sino tens diners, fas reformes, no et compres una casa nova”
-“Aquest poble sempre ha funcionat amb el fer i desfer. En temps d’abundància pot funcionar, però ara ja no”
-“Tampoc volem que s’enderroqui l’edifici de l’ajuntament, per motius sentimentals”
-“L’aluminosi és una excusa per tirar la fàbrica, l’ajuntament té el seu plantejament fet d’abans, no ho volen arreglar”
-“Proposo fer una manifestació davant de l’ajuntament”
-“L’Ajuntament ha de fer el que el poble vol i el poble no vol això”
-“La falta d’equipaments esportius i d’esbarjo per nens al nucli està posant en perill als nostres fills que han de jugar pel mig del carrer”
-“Estem demanant coses que ja teníem i que hem perdut. Les volem recuperar, i ha de ser ara, no d’aquí deu anys”
-“Els edificis com la fàbrica d’aquí uns anys sí que seran emblemàtics, si tirem tot el que no volem i ho fem tot nou, el poble perd tot el seu carisma. Proposo fer un estudi de tots els edifificis i fer un document que ho reguli”
-“Si ho mantenim tot sempre igual, no evolucionem”
-“Hem de reactivar el model de poble que volem, que ja consta en les alegacions del POUM que vem presentar”

RESUM (Anotacions pissarra)

CONCLUSIONS

-Sala polivalent sí, però ara no és el moment, ni la pista és el lloc.
-No al endeutament del poble
-Conservar el que ja tenim, ho diuen els nostres sentiments.
-Els nens del poble no tenen un espai adequat per reunir-se i aquest no ha de ser a l’escola
-S’ha aconseguit el compromís de l’alcalde d’aturar la licitació de les obres per a la sala polivalent fins que la coorporació no tingui l’estat de comptes de 2009.

PROPOSTES

-Consulta popular
-Manifestació davant de l’Ajuntament
-Fer un document dels edificis del poble, per poder regular la seva conservació
-Deixar constància de quin és el model de poble que volem i que el govern no segueix.
- Convocar el Consell del Poble.
-Que l’Ajuntament respongui a les alegacions que hem presentat.
-Que s’aclareixi quin és el futur de la carpa.
-Recollida de signatures.
-Queda pendent la reunió amb l’alcalde per aclarir l’estat de comptes. Posteriorment s’informarà als veïns.

divendres, 19 de febrer del 2010

Ajornament presentació del Vilamagore2010


A les entitats i associacions de Sant Pere.

Us fem saber que per defunció d’un veí reconegut del poble s’ha hagut d’ajornar la festa de presentació dels tallers per a la festa del Vilamagore que havia de tenir lloc demà dissabte 20 de febrer.

Queda ajornada la festa al dissabte 27 de febrer a les 12 hores.


Àrea de Comunicació

Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor

C/Nou, 26

08458 - Sant Pere de Vilamajor

T. 93 845 00 08

F. 93 845 20 59

www.vilamajor.cat

dissabte, 13 de febrer del 2010

Salvem-LA FÀBRICA-Local Social


Convoquem una Assemblea Extraordinaria el proper dia 21-02-2010 a les 11:30 al Pi Novell
Ordre del dia:
-Salvem la Fàbrica local social.

dijous, 11 de febrer del 2010

Reflexioneu

Reflexió als nostres càrrecs electes i als gestors del nostre Municipi:

Des de l’Associació de Veïns de Sant Pere, us volem fer arribar el nostre neguit i fer reflexionar als membres del govern actual.

Hem de ser conscients del difícil moment que estan vivint molts municipis, el nostre entre ells, per poder aconseguir ingressos i cobrir despeses. El principal puntal de finançament ha estat fins ara la construcció i aquesta esta patint una greu crisi. Estem davant un canvi de cicle i no sabem com serà el proper.

Hem de ser conscients que s'han de buscar noves fórmules per poder pagar les despeses que genera el municipi i lluitar amb les administracions per poder dotar els ajuntaments d'eines de recaptació noves, per poder fer front a aquestes despeses. Ens fem càrrec de la dificultat que teniu per quadrar els números amb les particularitats de Sant Pere, amb una distribució hereva de polítiques urbanístiques demencials.

Tenim un dèficit conegut d’un milió i escaig a falta de tancar l'any comptable 2009. Aquest, de ben segur, sumarà uns cents de milers més d'euros.

Amb aquesta situació en la que tenim veïns amb problemes fins i tot per poder menjar i pujar la família, en aquest moment que tothom s’ajusta el cinto, preteneu engegar un projecte de més 2.000.000 euros, un projecte que no és indispensable, un projecte que posarà la cirereta a l'endeutament municipal i que lligarà de mans i peus el poble i els futurs governs per molts anys, un projecte per la realització del qual no tenim els calés, un projecte que no incorpora un pla de viabilitat econòmica

Només una ínfima part del cost total serà coberta per les subvencions, la resta sortirà de les arques municipals que ja estan buides. Hipotecarem els ingressos dels canons d'aigua i clavegueram, en fer un edifici polivalent que no té el vist i plau dels veïns del nucli.

De veritat creieu que ara és el moment de fer-ho? pareu-vos a reflexionar, rectificar a temps sempre ha estat de savis, no ens endeuteu més, sou els nostres gestors, els responsables d’administrar correctament els nostres bens, com a tal us reclamem la vostra responsabilitat.

En la situació d’endeutament actual, l’Associació veu com a una greu irresponsabilitat seguir endavant amb la construcció de l’edifici Polivalent.

Som conscients que encara estem a temps de fer les gestions per no perdre la subvenció i poder dedicar-la a la reforma de La Fàbrica. El POUM encara es pot modificar i fer viable aquesta solució que ens estalviarà calés i ajudarà a fer minvar el dèficit actual.

Senyors, ara no toca.

AVSP

Baixeu-vos el document

Lectura d'un escrit avui en el Ple Municipal

Aquesta nit a les 21 hores tindrà lloc el Ple Municipal, l'Associació de Veïns llegirà un escrit per mirar de fer reflexionar al govern municipal sobre la idoneitat de realitzar en aquests moments una inversió de més de 2.000.000 d'euros, en un edifici Polivalent, endeutant molt més les arques municipals, ja de per si buides, amb un déficit reconegut de un mil·lió i escaig i a la espera de saber el déficit del 2009.
Us demanem el vostre suport, assistint aquesta nit al Ple.

dimarts, 9 de febrer del 2010

Engega el Vilamagore 2010

Un any més comencen els preparatius pel proper Vilamagore 2010.
Esperem la participació de tots vosaltres, us convidem a fer un salt en el temps alhora que us divertiu, ballant, fent esgrima o simplement gaudint de l'ambient i fent poble.
Tallers, tots gratuïts, cliqueu a l'enllaç i accedireu a la informació de cada taller.
TEATRE
DANSES MEDIEVALS
ESGRIMA
No trigueu en apuntar-vos, no sigui que no quedin places.

Presentació el proper dia 20 de Febrer al Nucli de St.Pere.
!!!!no hi falteu!!!! us esperem a totes/tots.

Carnestoltes 2010


diumenge, 7 de febrer del 2010

Viatge en el temps


Pels que no coneixeu aquest bloc, us recomanem un viatge en el temps, realment hi han fotos molt antigues.
Sante Pere de Vilamajor en imatges.


dijous, 4 de febrer del 2010

Solidaritat entre VEÏNS

Article tret del Bloc Reflexions de Sant pere de Vilamajor
Solidaritat a tocar de la mà
Llegeixo a El Periódico la següent carta al director:


Arantxa Bernaldo Durán
Sant Pere de Vilamajor
'Els meus veïns passen fam perquè no tenen feina'

Aquesta és la història del Manel, la Rosa i la seva filla de 4 anys, però podria ser la història de milers de famílies, incloent-hi la meva. Tinc 32 anys, i des de fa un temps la meva família ha augmentat. El Manel i la Rosa estan tots dos a l’atur i són veïns meus. Conec les seves ganes de treballar i la seva frustració de no trobar feina, i sé que passen molta vergonya al demanar-me menjar; perquè no poden comprar ni un cartró de llet per donar-li a la nena. Sé que ho passen molt malament, i també sé que no m’agrada que la filla dels meus veïns passi fam i fred, sobretot si penso que som en un país considerat del primer món on, entre altres coses, esperem que arribin les rebaixes per anar a comprar roba; a vegades, només perquè està més barata, no perquè en necessitem. El Manel i la Rosa només volen trobar feina per poder menjar i deixar de passar les angúnies de veure com al col·legi de la seva filla els donen les sobres del menjador per al sopar de la nena.
¿Necessitem comprar aquesta peça que no ens fa falta, o aquell perfum tan car, quan els nostres veïns passen gana? Jo no ho necessito, per descomptat, i per això, quan vaig al supermercat, intento comprar alguna cosa per a aquesta família; no podria dormir tranquil·la pensant si la nena deu haver menjat o no, o si tal oenagé els deu haver donat alguna cosa o no. Sóc conscient que molta gent es troba en la mateixa situació, però a mi em preocupen els meus veïns i la seva filla petita. Llanço una crida de solidaritat a tothom que estigui al corrent de situacions com aquesta. Qui dóna un cop de mà als altres se sent després més content, sobretot al veure la mirada d’agraïment dels que reben l’ajuda. No es pot permetre que algú que viu al teu costat passi gana.

Posada en marxa del Rocòdrom de Can Vila

El Centre Excursionista de Sant Pere, posa en marxa el rocòdrom.
Després de molt de temps de disposar d'un rocòdrom municipal i pràcticament no fer-ne cap ús per part de l'ajuntament, el Centre Excursionista vol donar-li empenta i promocionar-lo, un grup de gent voluntàriament i altruista ment ho farà possible.

Tots el dijous estarà obert:
Horari: 19:30 a 21:30
Caldrà portar-se el material necessari(ja que el centre no disposa de suficient material):
peus de gat, arnés, casc, corda, cintes express, bagues de seguretat, vuit etc...
S'ha d'estar federat.
Més informació al Centre Excursionista: http://www.vilamagore.cat/

Des de l'AVSP us desitjem molta sort.

dimarts, 2 de febrer del 2010

Gosset perdut a Can Vila

És diu SWEET, van entrar a robar a la casa i van matar al seu germà.
Si algú en té notícies o l'ha vist poseu-vos en contacte amb el mail de l'Associació.

avsantperevilamajor@gmail.com

Centre Cívic de Faldes

TALLER DE
CONSTEL·LACIONS FAMILIARS
14 de febrer de 2010, 10 h

Curant els cicles del passat, disposarem d’energies per a afrontar el nostre present i futur ja que ens porten a aceptar el nostre lloc dins del sistema i a millorar les nostres relacions amb la família i amb la societat que ens envolta.

A Càrrec de Judith Felices
Assistent a treball de constel·lació: 75€
Assistent participant: 10€
Inscripcions fins el 10 de febrer de 2010