diumenge, 25 d’octubre del 2009

Sessió de treball del 24-10-09

En la sessió participativa convocada per l’associació de veïns de Sant Pere de Vilamajor el dissabte 24 amb la pregunta “Tens alguna cosa a dir de la fàbrica de pinsos?”, es va palesar el malestar dels veïns per la continuïtat de l’activitat de la fàbrica de pinsos Picart situada al centre urbà.

Els veïns van posar en comú els aspectes de la fàbrica que afecten positivament el municipi i els que ho fan negativament. Com a positius es van considerar els llocs de treball i l’aportació tributària. I com a negatius les pudors permanents i, especialment, les d’olor químic, la il•legalitat de la producció de pinsos per a animals domèstics, l’activitat nocturna, l’entrada i sortida de camions les 24 hores, la incidència en la degradació de l’entorn urbà, la presència de rates i la proximitat d’un parc infantil, entre d’altres.

Altres qüestions sorgides a la sessió van ser els resultats de l’anàlisi d’incidència ambiental de la fàbrica que va fer la Diputació i que el consistori manté sense fer públics, la responsabilitat política de l’activitat il•legal i la inquietud dels veïns que la deslocalització, dictada per llei, no suposi cap despesa extraordinària.

Al final de la sessió es va redactar un manifest que es traslladarà en breu a l’ajuntament i es van fixar accions a fer per tal de fer complir el canvi d’ubicació de la fàbrica que està anunciada des de l’inici de la legislatura de l’actual govern local.


Associació de Veïns de Sant Pere de Vilamajor
24 d’octubre de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.