dimecres, 28 d’abril del 2010

Consell del Poble

L'Associació de Veïns de Sant Pere juntament amb d'altres associacions, acollint-se a l'article 9 del Consell del Poble, han aconseguit que la presidència convoqui el Consell en sessió extraordinària, el proper dia 7 de maig a les 20:30, al local social de les Faldes del Montseny, l'únic punt del dia serà:

“La reforma del local social La Fàbrica com a alternativa a la construcció d’un nou local polivalent".

El que pretén l'AVSP en aquest consell, és fer arribar la informació al respecte de l'ordre del dia, als veïns i veïnes.
Tal com diu el preàmbul del reglament del Consell: aquest és l'òrgan per garantir la màxima implicació dels veïns i veïnes en la gestió dels afers col•lectius.
Segons l'article 9 del reglament el Consell celebrarà dues sessions ordinàries l'any, ara ja fa un any de l'última convocatòria.

Recentment el consistori ha modificat el projecte inicial de la sala polivalent, aquest ja ha estat aprovat en el ple municipal del dia 22 d'abril en la seva aprovació inicial.
En la revista municipal la Clau s'adjuntava un pamflet, informant detalladament d'aquest nou projecte, fet que no es va fer amb el projecte inicial.
En aquest pamflet s'acusa a l'AVSP de dir falsedats i actuar com una plataforma política.

La informació que ha donat l'AVSP ha estat sempre la facilitada oficialment i els pressupostos orientatius sempre s'han basat en aquesta.

Lluny d'entrar en valoracions, l'AVSP es referma en el seu esperit conciliador i obert per tal de solucionar les mancances que pateix el nucli,.
Lamenta profundament que s'hagi portat l'aprovació inicial al ple municipal sense haver escoltat les opinions dels veïns i veïnes en el proper Consell.

Animem a tots els veïns i veïnes a participar en el proper Consell de Poble.

dimarts, 27 d’abril del 2010

Ja tenim cartell de FESTA MAJOR

El cartell guanyador de la Festa Major 2010 es va presentar el diumenge 25 d’abril durant la celebració de l’aplec de Sant Elies. El guanyador és un equip format per dos veïns d’Argentona, Quirze Salichs i Rubén Bravo i el disseny es titula “Obre-la!" .
El premi del concurs és de 500 euros.

dijous, 22 d’abril del 2010

Sensibilització a la enfermetat SQM

Com recordareu fa uns mesos l'AVSP va establir contacte amb l'Elena Ferrer veïna de Sant Pere afectada per la SQM, arrel d'aquesta relació vam rebre una carta d'agraïment de la Mariajo (Maria Jose Moya) autora del bloc" Mi estrella de mar" per la difusió que vam fer al nostre bloc de la SQM.
Mi estrella de mar ha obtingut una puntuació de 6 en el PageRank de Google que reflecteix la importància del bloc a la red.
Tal com li vam dir a l'Elena i la Mariajo, ens anirem fent ressò dels avanços que s'estant fent per aconseguir el reconeixement d'aquesta malaltia per part de l'administració.
Avui iniciem una serie de entrades on penjarem videos sobre la malaltia i la seva problemàtica, en un d'ells tenim a la Mariajo explicant els problemes que comporta patir la SQM.
Serà el nostre granet de sorra per tal de que algun dia, la SQM sigui reconeguda oficialment.

dilluns, 19 d’abril del 2010

Ple Municipal aquest dijous dia 22-04-2010

Aquest dijous dia 22 d'abril hi haurà Ple:

L’Ajuntament ha de reunir-se per celebrar sessió del Ple ordinari el proper dijous dia 22 d’abril a la Sala Orila de La Rectoria, a les 21 hores, per tractar el següent ordre del dia:

1.- Aprovació de l’esborrany de les actes de les sessions anteriors
( ordinària 11 de febrer de 2010)
2.- Resolucions d’alcaldia.
3.- Aprovació inicial de l’ordenança d’olors.
4.- Aprovació del conveni per la regularització i millora del sector Refugis del Montseny.
5.- Aprovació inicial del projecte modificat de la sala polivalent.
6.- Aprovació inicial del pressupost per a l’exercici de 2010, les seves bases d’execució i plantilla de personal per a l’exercici de 2010.
7.- Mocions, precs i preguntes.

Us convidem a assistir al Ple municipal, com podeu veure es portarà a la seva aprovació inicial el projecte modificat de la sala polivalent.

Llibres per Sant Jordi

Ja tenim a prop un any més el dia del Llibre, Sant Jordi, us posem uns enllaços per si teniu dubtes de quin llibre regalar.

Enllaç-1

Enllaç-2

Enllaç-3

Recordeu que el dia de Sant Jordi a les 17:00 hores a la sala Orila es presentarà el llibre de Josep Poch i podreu adquirir també els llibres publicats pel Centre d'estudis de Sant Pere. A les 17:30 com cada any les diferents AMPA'S organitzant paradetes de llibres i roses.
Feliç Diada a tots.

divendres, 16 d’abril del 2010

AVSP demana informació a l'ajuntament

Instància presentada a l'ajuntament:
Instància Genèrica
Data: 15-04-2010

Dades identificació:

Associació de Veïns de Sant Pere

Exposem: Al darrer número del butlletí municipal La Clau, s’adjunta un pamflet informatiu en el que es fa referència a l’evolució, sembla que important, que ha patit el projecte del local polivalent. No podem amagar la nostra satisfacció davant d’aquest exercici de responsabilitat que s’ha realitzat des de la corporació municipal.

De cara a poder informar els veïns de l’associació, profundament interessats en el desenvolupament d’aquest i en vistes de convocar la presidència, el Consell del Poble a instancies de l’AVSP en data 07-05-2010 pactada amb els Sr. Alcalde i el Sr. Salvador, per parlar precisament d’aquest tema.

Sol•licitem:

La informació del nou projecte Sala Nova Fàbrica i, en particular,

- Com serà, quins espais tindrà, quines necessitats cobrirà.
- On estarà situada i quin espai ocuparà.
- Quin pressupost té.
- Amb quines subvencions compta el municipi i l’estat de les mateixes (atorgades, per demanar,...)
- Com esta previst sufragar el cost restant de l’edifici.
- El pla de viabilitat econòmica.
- El pla d’execució previst hi comprés el calendari de construcció.
- La modificació del projecte que s’ha presentat a la Generalitat.

També aprofitem per solicitar de nou tota la informació técnica de l’estat del “ local social La Fábrica “, adjuntem la sol•licitud enviada el dia 28-01-10 del que no hem tingut cap resposta.

dimecres, 14 d’abril del 2010

Convocatoria Consell del Poble

Aquest dilluns dia 12-04-2010 membres de la junta es van reunir amb l'alcalde i el secretari de l'ajuntament pe parlar de la convocatoria del Consell del poble en sessió extraordinaria.

Dimarts dia 13-04-10 l'AVSP ha presentat la instància corresponent (registre 2010/1465), adjuntant les signatures dels diferents representatns d'associacions i entitats, demanant a la presidència que convoqui sessió extraordinaria en virtut de l'article 9 del reglament el pròper dia 07- Maig - 2010 a les 20:30 al local social de faldes tal com van quedar amb l'alcalde i el secretari.
L'únic punt de l'rodre del dia :

. La reforma del local social la Fàbrica com a alternativa a la construcció d'un nou local polivalent.

dimecres, 7 d’abril del 2010

Aplec se Sant Elies 25 d'Abril 2010

25 d'Abril de 2010
Programa:
• 7:30 h. del matí: Pujada a peu des de l´Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor amb els gegants de Sant Pere (cal dur calçat còmode, aigua i ganes de passar-vos-ho bé).
• 12 del migdia: Missa a l´ermita de Santa Elies (amb la benedicció dels panets de Sant Elies)
• 1 del migdia: Presentació del disseny guanyador del Cartell de la Festa Major 2010
• 2 del migdia: Paella popular, postres i cava fresc. Cal treure prèviament un tiquet a l´Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor, al centre cívic de Les Faldes o al Punt d´Informació del Pac Natural del Montseny de Sant Esteve de Palautordera.


Novetats d'enguany:
• Ens acompanyarà la Colla de Geganters i Grallers La Força de Sant Pere de Vilamajor


Cal saber:
• Història: Al segle XV hi va haver una gran sequera seguida d'epidèmies que van afectar a tota la població de Vilamajor i rodalies. Els prohoms de Vilamajor van anar, preocupats, a demanar consell a l'Abat de Santa Fe. El pare abad els va dir que era una maledicció i que només la protecció de Sant Elies els podria salvar. Aleshores els prohoms de Vilamajor varen prometre que si Sant Elies els ajudava construirien una capella damunt del turó situat entre el Cortès i el Terrer i hi pujarien en aplec cada any en processó. I així ho van fer. Amb el temps la capella es transformà en ermita i hi visqué un ermità fins el 1914. L'aplec va tenir pujades i baixes de participació al llarg dels segles, coincidint les seves puixances amb les èpoques de sequera. La pujada a Sant Elies per a demanar pluja ha esdevingut la festa local més esperada i estimada pels vilamajorecs i vilamajorenques.
• Goigs de Sant Elies: Descarrega'l en format PDF clicant aquí
• Atenció: Està rigurosament prohibit fer foc, sortir dels camins marcats i fer acampada.

Organitza: Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor. Àrea de cultura. Més informació: al telèfon 938450008







diumenge, 4 d’abril del 2010

Arriba la temporada del MOSQUIT TIGRE

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, a través de la Direcció General del Medi Natural, ha fet el quart estudi de seguiment anual de la població del mosquit tigre asiàtic per "conèixer la distribució territorial de l’espècie, avaluar la seva evolució i la seva capacitat d’expansió".

L’estudi, elaborat el 2008, ha constatat que el mosquit tigre es troba en 87 municipis de 12 comarques: l’Alt Penedès, el Bages, el Baix Llobregat, el Baix Penedès, el Barcelonès, el Garraf, la Selva, el Maresme, el Segrià, el Tarragonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

El nou estudi s’ha realitzat durant tot l’any i ha permès conèixer la dispersió del mosquit i en quin moment de l’any s’ha produït. L’estudi del 2008 incorpora la informació obtinguda pel Servei de Control de Mosquits de CC del Baix LLobregat i pel Servei de Control de Mosquits de la badia de Roses i el Baix Ter.

Tal i com ja es preveia, el nombre de municipis afectats pel mosquit tigre ha augmentat passant de 55 municipis a 87 en un any. Hi ha presència per primer cop de l’espècie a: Vacarisses, St. Vicenç de Castellet, el Vendrell, Calafell, St. Pere de Ribes, Maials, Torredembarra, Tarragona, Granollers, Cardedeu, Martorelles, Tiana, Vilassar de Dalt, Lliçà d’Amunt, Calella, St. Cebrià de Vallalta, Canyelles, Tordera, Premià de Mar, Premià de Dalt, Teià, Argentona, St. Andreu de Llavaneres, St. Vicenç de Montalt, St. Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat, St. Esteve Sesrovires, Lloret de Mar, Blanes, Tossa de Mar, Vidreres i Maçanet de la Selva.

L’any 2004, es va detectar la primera colònia del mosquit tigre asiàtic de la península Ibèrica a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental).

Enllaços relacionats:
Informació, consells, prevenció
Servei de control del Baix Llobregat

Hem de fer prevenció entre tots, us convidem a pendre les mesures recomenades pels organismes oficials.