divendres, 27 de novembre del 2009

Manifest Picart


Si voleu el manifest integre cliqueu l'enllaç Manifest Picart.
En el ple d'ahir l'Alcalde ens va fer saber, que segurament la setmana vinent l'ajuntament tindrà sobre la taula propostes per part dels responsables de Picart, per tal de solucionar el trasllat de la fabrica.
Seguirem ben de prop tot el procés i si cal iniciarem noves mobilitzacions i accions per tal de solucionar d'una vegada les pudors i sorolls.

dimecres, 25 de novembre del 2009

Lectura del manifest de Picart el proper 26-11-09


Demà dijous a les 21:00 hores a la sala de plens(sala Orila de la rectoria), farem la lectura del manifest resultant, de les jornades de treball que varem fer sobre al fàbrica de pinsos Picart, així com farem entrega de les signatures recollides.

CONVOCATÒRIA AL PLE ORDINARI DEL DIA 26 DE NOVEMBRE DE 2009.
L’Ajuntament ha de reunir-se per celebrar sessió del Ple ordinari el proper dijous dia 26 de novembre a la Sala Orila de La Rectoria, a les 21 hores, per tal de tractar el següent
ORDRE DEL DIA:
PRIMER.- LECTURA I APROVACIÓ, SI S’ESCAU, DELS ESBORRANYS DE LES ACTES DE SESSIONS ANTERIORS. ( Ordinària de l’1 d’octubre, Extraordinària del 16 d’octubre i extraordinària del 4 de novembre de 2009).
SEGON.- DONAR COMPTA DE LES RESOLUCIONS D’ALCALDIA DICTADES DES DE LA ÚLTIMA SESSIÓ ORDINÀRIA.
TERCER.-DONAR COMPTA DE L’ESCRIT DE RENÚNCIA DEL REGIDOR SR. JOSE LUIS YELO HERNÁNDEZ, AMB EFECTES DEL DIA 30 DE NOVEMBRE DE 2009.
QUART.- DELEGACIÓ DE FUNCIONS A L’ORGANISME DE GESTIÓ TRIBUTÀRIA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA. REVISIÓ DE L’ACORD D’1 D’OCTUBRE DE 2009.
CINQUÈ.- ACORDAR L’ADHESIÓ DE L’AJUNTAMENT A LA JUNTA DE COMPENSACIÓ DE LA SAU – 3 ( Cànoves – Sant Pere) I NOMENAMENT DE REPRESENTANT DE L’AJUNTAMENT A LA JUNTA.
SISÈ.- RENOVACIÓ DE LA CONCESSIÓ DE LA GESTIÓ DEL LOCAL SOCIAL DE CAN RAM A L’ASSOCIACIÓ CULTURAL, ESPORTIVA I RECREATIVA (ACER) CAN RAM.
SETÈ.- APROVACIÓ INICIAL DEL REGLAMENT DEL SERVEI DE CLAVEGUERAM.
VUITÈ.- MODIFICACIÓ DE PLANTILLA DE PERSONAL.
NOVÈ.- EXPEDIENT DE MODIFICACIONS DE CRÈDITS.
DESÈ.- CONCESSIÓ DEL SERVEI DE MANTENIMENT D’ENLLUMENAT PÚBLIC. APROVACIÓ DELS PLECS DE CONDICIONS. ( Modalitat: Oferta econòmica més avantatjosa i altres criteris.
ONZÈ.- MOCIONS, PRECS I PREGUNTES.

dissabte, 21 de novembre del 2009

El Cau dels sentiments



I AMB EL SOMRIURE, LA REVOLTA


M’agrada el riure dels teus ulls, on el reflex d’una llum em sembla un far a la marina.
I per la sort d’estar mig foll jo m’imagino mariner buscant recer en el teu somriure.
I així navego pel teu cos, deixant camins en el teu pit amb la saliva dels meus llavis
Per dir-te: Amb el somriure, la revolta.
Així t’espero i t’imagino i en l’horitzó de la mirada, el gest utòpic que et reclama.
I em faré au si tu ets el vent o seré proa de vaixell si tu ets la dansa de les ones.
Que per la sort d’estar mig foll en la tristor i la soledat vaig dibuixant la teva forma.
I avui navego pel teu cos deixant camins en el teu pit amb la saliva dels meus llavis.
Per dir-te: Amb el somriure, la revolta.
Així t’espero i t’imagino i en l’horitzó de la mirada el gest utòpic que et reclama.
Que vull trobar amb tu el camí dels estels per llançar els somnis contra el temps.
Buscar el coratge perdurant en l’intent. Així t’espero i així em tens.
I en la bellesa un far per un món més bell, i en el desig el risc valent.
L’amor un pas per descobrir-me molt més, així t’espero i així em tens.

Lluís Llach

dimarts, 17 de novembre del 2009

10è aniversari centre cívic de Faldes


Acte de suport a la consulta del dia 13 de Desembre

El pròper dissabte 21 de novembre és fa un acte de suport a la consulta popular del 13 de desembre, hi seràn tots els alcaldes amb vida de Sant Pere, no hi falteu.

l'Ajuntament ens convoca el pròper dissabte 21 de Novembre



17 de Novembre de 2009
En aquets moments, i després de més de dos anys d’intens treball per part de l’equip de Govern d’aquest ajuntament estem a punt d’acabar temes molt importants que afectaran el futur immediat del nostre poble. És ara quan després de moltes negociacions i cessions per totes les parts implicades ja es veu el final del camí.

Per tal de desfer malentesos i evitar enfrontaments innecessaris entre els nostres veïns, aquest Ajuntament ha decidit , convocar a tots els veïns i veïnes a una assemblea informativa. L’assemblea tindrà lloc a diferents barris:

-En el nucli, el dissabte 21 de novembre a les 20 hores a la carpa davant de l’Ajuntament

-A Can Vila i Can Ram, el diumenge 22 de novembre a les 11 h. del matí en el local social de Can Vila

-A Faldes, el diumenge 22 de novembre a les 17 h. de la tarda en el Centre Cívic de Les Faldes

Els temes a tractar seran: la deslocalització de Pinsos Picart, el Pla d'Ordenació Municipal (POUM), la posició de l'ajuntament davant la convocatòria de consulta popular per la independència de Catalunya i qualsevol altre tema que vulgueu aclarir.

Som un ajuntament d’un poble petit amb una clara tendència a ser propers al ciutadà, no ens calen intermediaris amb interessos oportunistes. Vine a l’assemblea informativa i resol els teus dubtes directament amb l’alcalde.

Us esperem a totes/tots !

dilluns, 16 de novembre del 2009

Pancartes penjades

























Taller de Pancartes



Més d’una trentena de veïns van participar dissabte al matí al taller de pancartes organitzat per l’associació de veïns de Sant Pere de Vilamajor sota el lema “Prou pudor, prou sorolls, solució ja!”, referent a les molèsties que ocasiona la fàbrica de pinsos que manté l’activitat al centre d’aquesta població.

El taller forma part del conjunt d’accions planificat pels veïns que van participar a la sessió participativa que l’associació va convocar el 24 d’octubre, i va acompanyat del recull de signatures d’un manifest on els veïns demanen el trasllat de la fàbrica de pinsos Picart a la zona industrial de Sant Pere de Vilamajor a cost zero per al municipi i mantenint el llocs de treball.

L’associació no descarta fer una altre taller per poder respondre als veïns que van assistir-hi però que no van poder fer la seva pancarta per excés de participació, és van esgotar els 50 mt. de tela que portava l’AVSP.

Des de l’Associació volem donar les gràcies al suport que hem rebut dels veïns i a la seva participació en el taller.



Associació de Veïns de Sant Pere de Vilamajor
14 de novembre de 2009

dissabte, 14 de novembre del 2009

El racó dels llibres

Us proposo aquesta novel·la d'acció trepidant i amb un infern molt original, us imagineu que sota dels nostres peus hi hagués tot un món habitat.
Inquietant, misteri, acció, ciència ficció(o no), per passar una bona estona gaudint de la lectura.
És el tercer cop que el llegeixo i em segueix cautivant(amb la crisi va molt bé rellegir).

Títol: El descenso
Autor: Jeff Long
Gènere: Ciència ficció
1ª edició 1998

dimecres, 11 de novembre del 2009

Dissabte també farem massatges

Dissabte vinent després de fer la pancarta o mentre espereu a fer-la, podreu gaudir d'un massatge gratuït, a càrrec del nostre veí Diego Javier, vaja tot un luxe.

Taller de Pancartes Dissabte Vinent al mercat

No t'ho pensis més, et posem la roba, posem la pintura, posem les eines per què puguis fer la teva pancarta, ara ens toca als veïns fer la feina, hem d'aconseguir solucionar les pudors i els sorolls, quants més siguem, més se'ns sentira.
Per un Sant pere sense pudors fes la teva pancarta.

diumenge, 8 de novembre del 2009

Reunió amb els Sr.Icart i treballadors de Picart



Reunió amb el Sr. Icart i treballadors

Ahir 06-11-09 a les 19.30 al Centre Cívic Pi Novell, tres membres de la junta de l'AVSP es van reunir amb el Sr. Joan Icart i tres treballadors de la fàbrica Picart.
L'Associació va informar a la empresa de la reunió que ha mantingut amb l'alcalde i de la sessió de treball amb els veïns.
Li hem fet arribar les queixes dels veïns i les accions que estem prenent, per fer patent el descontent dels veïns.
Vam explicar-li que com a veïns volem que la deslocalització no tingui cap cost pel municipi.
L’Associació remarca que és una qüestió de convivència, degut a que veïns son tan els que hi treballen a la fàbrica, com els veïns que pateixen els seus efectes, com la propietat.
També vam comentar que des de l'Associació no volem posar en perill la fàbrica i els llocs de treball, però si no s'arriba a un acord amb l'ajuntament, com a ciutadans defensarem els nostres drets de la manera que creiem convenient.
El Sr. Icart, Lluny de defugir la problemàtica, va reconèixer les molèsties que provoca la fàbrica, tot fent enfàsi que han fet millores per tal de reduir-les, la fàbrica i els treballadors és troben en un moment d'incertesa, conscients de la fragilitat de la situació.
El Sr. Icart també ens ha manifestat que no volen tancar la fàbrica i que volen quedar-se a Sant Pere, això només serà possible si s'arriba a un acord amb l'ajuntament.
Aquest acord passa per poder fer les reqüalificacions necessàries, en els terrenys que actualment ocupa la fàbrica nova, per poder fer viable econòmicament el trasllat.
Ens comenta que per part de l'ajuntament volen quedar-se amb la masia de Can Derrocada i que això també te un cost i s'ha de negociar.
També mostra el desacord amb una serie de punts del manifest fet pels veïns, el convidem a fer-nos arribar un escrit comentant els desacords.
Com a punt final li recordem que seguirem endavant amb el taller de pancartes i si cal amb més accions per tal de resoldre la situació que pateix el veïnat.
Ens oferim si ho creuen oportú a fer de mediadors de ambdues parts, a reunir els veïns quan vulgui per explicar-los la situació si així ho volgués i quedem oberts a qualsevol tipus de diàleg.
També ens posem a disposiciód els treballador pel que estimin oportú.

dissabte, 7 de novembre del 2009

Consulta per la Independència


La junta de l'associació de veïns dóna suport a la consulta popular que se celebrarà el diumenge 13 de desembre a Sant Pere de Vilamajor, seguint l'exemple d'Arenys de Munt, i als actes previs que està organitzant la comissió veïnal Sant Pere de Vilamajor Decideix.
Els donem suport perquè les motivacions i les accions populars, organitzades des de l'esperit democràtic, són el nostre motor i el motor de la societat per al canvi positiu i enriquidor.

Us animem a participar-hi i a viure la jornada de votació com una festa de la democràcia en la seva més viva expressió en ser fruit de la determinació del poble.

Podeu participar en la preparació dels actes previs i/o en l'organització del 13D. Si hi esteu interessats, podeu enviar un correu de contacte a: spvdecideix@gmail.com

És important que hi hagi la màxima participació. Per això, també us animem que ho expliqueu a tots els vostes coneguts: que funcioni la boca-orella!
Pel dret a decidir, avui, el nostre futur com a poble. I pel dret a decidir, demà, com voldrem que sigui el nostre poble.

dimecres, 4 de novembre del 2009

AVSP informa


Manifest sobre la fàbrica de pinsos.
Dissabte dia 31 d'octubre vam posar la carpa al mercat per tal de recollir signatures de suport al manifest redactat per l'AVSP.
Portem recollides unes 110 signatures.
El manifest és llegirà en el pròxim ple Ordinari, previst pel 19 de Novembre.
Fins aleshores seguirem recollint signatures i posant la carpa al mercat municipal per tal de recollir el màxim de suport.

Viabilitat a la carretera BP-5109
Un cop reunits els passat 26 d'octubre amb el Sr, Illa, les gestions les farà l'ajuntament, fent les peticions adients a la Diputació.
Us mantindrem informats.